top of page
ZIEDEWA?! De eerste Herentalse Filmweek
ZIEDEWA?! De eerste Herentalse Filmweek

ma 26 sep

|

Herentals

ZIEDEWA?! De eerste Herentalse Filmweek

5 keer buitengewone cinema op de koer van MOKTAMEE

Tickets zijn niet te koop
Andere evenementen bekijken

LOCATIE

26 sep 2022, 19:00 – 22:30

Herentals, Bovenrij 30, 2200 Herentals, België

WAT IS ER TE DOEN

Maandag 26/09

Het slechtste begin! > film: “slechtste film“

Vanavond worden eerst (19:30u) de fragmenten van ± 2 min vertoond van de ‘slechte films‘ die bezoekers zelf meebrengen (datastick of de internet link voor de trailer). Nadat getoond zijn, kiest het publiek welke slechtste film we nog deze avond integraal op ons netvlies geprojecteerd krijgen!

Hopelijk loopt niet iedereen metéén de deur uit, al is het maar voor de lol en de gezelligheid.

Dinsdag 27/09

Docu > film: “Prism“ (76‘), Regie: An Van Dienderen, Rosine Mfetgo Mbakam en Éléonore Yaméogo.

De film “Prism“ problematiseert de neutraliteit van technologie in fotografische media en bekritiseert andere ongelijkheden op basis van huidskleur. Het licht voor camera’s werd steeds gekalibreerd voor een witte huid

en ook andere productietools doorheen de filmgeschiedenis vertonen deze vertekening. In “Prism“ exploreren de drie filmmakers collectief de letterlijke, theoretische en filosofische dimensies van die realiteit.

Woensdag 28/09

Oekraïne > vanavond 2 visionaire Oekraïense films, gekaderd door Mark Eelen (Funkis films).

Film 1: “Donbass“ (120‘) gaat over de situatie in de Donbass in Oost-Oekraïne, waar criminele bendes, het lokale leger en Russische troepen elkaar bevechten op straat. Overal heerst angst, woede en argwaan. En wat is echt en wat is fake news?

Film 2: “Ukraine on Fire“(95‘)

Een documentaire film geregisseerd door Igor Lopatonok waarin Oliver Stone (producent), diverse figuren interviewt rond de Oekraïense revolutie van 2014.

Donderdag 29/09

Historisch > film: “Dear Comrades!“ (121‘).

In 1962 wordt in de stad Novotsjerkassk in de Sovjet-Unie een arbeidersstaking gewelddadig de kop ingedrukt. Het meedogenloze staatsoptreden tegen dit burgerprotest werd in de doofpot gestopt en pas in de jaren ‘90 leerde men in Rusland wat er hier gebeurd was. Indrukwekkende (zwart-wit) scènes waarin talloze figuranten met elkaar vergaderen, protesteren, vechten of vluchten, illustreren goed hoe staat en burger tegen elkaar opgezet kunnen worden, en krijgen daardoor een haast tijdloze en urgente kwaliteit.

Vrijdag 30/09

Docu > 2 documentaires van filmmaker Mark Eelen.

Film 1: “Stormloop 2022“  (66‘) rond het gelijknamige kunstenfestival

in Herentals.

Film 2: “H2O“(52‘).  Een beknopte geschiedenis van de waterlopen in Herentals aan de hand van een tiental interviews, opgefleurd met foto’s uit de oude doos, een poëtische mijmering door stadsdichter Jef Versmissen en impressionante gopro- en dronebeelden. Ook de huidige initiatieven voor een blauwgroene dooradering van de Keizerstede worden belicht.

Praktisch

Tickets ter plaatse te koop.

  • Dagticket: € 7,50 1 consumptie inbegrepen
  • Weekticket: € 20
  • Vrijetijdspas: € 5, week: €15

Vertoningen starten om 19:30u en gaan buiten door.

T!P breng je favo-filmzeteltje en een dekentje mee!

Frisdranken, water, bieren en wijn zijn te bekomen bij de occasionele “BARshOk“ op de koer bij Moktamee. (ééntje is er alvast inbegrepen in jouw inkomticket)

DEEL DIT EVENT

bottom of page