top of page
Tentoonstelling Guy Van Leemput
Tentoonstelling Guy Van Leemput

zo 15 jan

|

Herentals

Tentoonstelling Guy Van Leemput

Onder de titel Shaping a void toont keramist Guy Van Leemput zijn recente kommen in porselein. Terwijl hij in zijn vorige tentoonstelling Origine in kasteel Le Paige volop op zoek ging naar de oorsprong van wat hij maakt, wil hij nu in dialoog gaan met de leegte.

Tickets zijn niet te koop
Andere evenementen bekijken

LOCATIE

15 jan 2023, 14:00 – 17:00

Herentals, Bovenrij 30, 2200 Herentals, België

WAT IS ER TE DOEN

Guy Van Leemput is wereldwijd bekend om zijn fragiele, papierdunne porseleinen kommen,  met eindeloos veel geduld gevormd door kleine stukjes porseleinklei aan  te brengen rond een opgeblazen ballon. Na zijn tweede  artist-in-residency in Jingdezhen (China) in 2017, sijpelde de wiskunde  zijn werk binnen. Het tekenen van rasters en cirkels waren het begin van  enkele nieuwe series.

Guy Van Leemput is geboren in Herentals en hij woont er nog steeds.  Zijn atelier ligt tegen de Kempense heuvelrug en vanuit de rust en  stilte die hij daar vindt, maakt hij zijn creaties. Toen hij in de  vakantie voor zijn studies ging vragen aan een pottenbakker of ‘hij hem  wat mocht komen helpen’ wist hij niet dat die vraag zijn leven zo zou  veranderen. Naast zijn studie wiskunde voltooide hij ook de opleiding  keramiek aan de academie van Herentals.

DEEL DIT EVENT

bottom of page