top of page
Ronak verteld / The mind game
Ronak verteld / The mind game

za 14 sep

|

Herentals

Ronak verteld / The mind game

Lezing en film: Is migratie altijd een vrije keuze?

LOCATIE

14 sep 2024, 19:00 – 23:00

Herentals, Bovenrij 30, 2200 Herentals, België

WAT IS ER TE DOEN

Ronak Faraj: Is migratie altijd een vrije keuze?

Ronak Faraj, een sterke Koerdische vrouw, vertelt over haar vlucht uit het noorden van Irak.  Na een lange en moeilijke tocht kwam ze in België terecht waar ze weer  van nul moest beginnen. Ze bouwde een nieuw bestaan op, samen met haar  dochter en haar zoon.

Ronak vertelt waarom ze moest vluchten, de moeilijkheden die ze  ondervond op die helse tocht en wat er sindsdien veranderd is in Irak.  Een aangrijpend verhaal over pijn, moed maar ook over hoop.

Film The Mind Game

De persoonlijke reis van de Afghaanse Sajid vormt de basis  van deze intieme documentaire. Zijn uitdagende reisroute is uitgewerkt  als een roadmovie en geeft een ongelooflijk sterk beeld van wat het  betekent om een jonge vluchteling te zijn. Door de mix van smartphonebeelden en interviews zal deze documentaire je ongetwijfeld ontroeren en engageren.

Ze noemen het ‘The Game’, de levensgevaarlijke reis  die vele onbegeleide minderjarigen afleggen op zoek naar bescherming in  West-Europa. Voor Sajid Khan Nasiri begon ‘The Game’ nadat de taliban  zijn vader vermoordde. Via Iran, Turkije en Oost-Europa komt de  veertienjarige steeds dichter bij zijn eindbestemming.

Hij documenteert zijn reis met zijn telefoon en brengt verslag uit aan filmmakers Eefje Blankevoort en Els van Driel.  Eenmaal in België hoopt hij een toekomst uit te bouwen, maar dan krijgt  hij te maken met wantrouw en slecht nieuws van het thuisfront.

Tickets via 't Schaliken

DEEL DIT EVENT

bottom of page