top of page
Expo Annie Peeters & Myriam De Houwer
Expo Annie Peeters & Myriam De Houwer

za 12 nov

|

Herentals

Expo Annie Peeters & Myriam De Houwer

De werken van Annie Peeters en Myriam De Houwer worden samengebracht in de tentoonstelling Par hasard. Zij hebben elkaar ‘toevallig’ ontmoet in functie van deze tentoonstelling en werken beiden ook sterk vanuit intuïtie.

Tickets zijn niet te koop
Andere evenementen bekijken

LOCATIE

12 nov 2022, 14:00 – 17:00

Herentals, Bovenrij 30, 2200 Herentals, België

WAT IS ER TE DOEN

Annie  Peeters, geboren en getogen Herentalsenaar, was al op jeugdige leeftijd  geïnteresseerd in kunst en is nog steeds bezig als beeldend kunstenaar,  keramist en woordkunstenaar. Annie is medeoprichter en nog steeds lid  van kunstatelier Tabula Rasa vzw in Herentals.

Ze kiest in haar werk voor abstractie die je als toeschouwer kan  exploreren. Zo krijg je inzicht in haar innerlijke leven. In haar  schilderijen gebruikt ze liefst olieverf omwille van het kleurenscala, de expressiemogelijkheden en de beweging die ze hiermee in haar werk stopt.

Myriam De Houwer uit Gierle volgt les in de tekenacademie van Herentals. Ze put haar inspiratie uit de kwetsbaarheid van de natuur.  Door de confrontatie aan te gaan met verschillende materialen start een  boeiende zoektocht om tot het uiteindelijke werk te komen. Myriam maakt  gebruik van spiegels, lenzen of invallend licht om een lichtspel te creëren.

‘Vergankelijkheid’ is een belangrijk thema in haar driedimensionaal werk. Achterliggend zitten actuele thema’s en een maatschappelijke relevantie zoals sociale interactie en ecologie.

Vernissage

Donderdag 10 november 2022 om 20 uur in  Moktamee – Francesco Camus, Bovenrij 30 in Herentals. Schepen Jan  Michielsen zal de tentoonstelling officieel openen. Jazz Flavours zorgt  voor de muzikale omlijsting en Verteltheater SAMWD Herentals verrast met  een woordperformance. U moet zich niet inschrijven voor deze  vernissage.

DEEL DIT EVENT

bottom of page