pijl-03.png

Bert Leysen

Wie zedde gij?

Bert Leysen, songschrijver, archiefbeheerder, schilder, lezer, leraar Nederlands, plastische opvoeding en (kunst)geschiedenis. Ik woon in Noorderwijk, ben geboren in 1972 en ben vader van twee kinderen.

Mijn atelier bij Moktamee heeft drie functies. Ik werk er aan een boek over de geschiedenis van het Francesco Paviljoen, de schoolsite waarin de ateliers zich bevinden, maak er opnames voor de tweede cd van mijn rockband Kinky Bing en werk er aan nieuwe schilderijen. Verder heb ik een ontspanningshoekje ingericht met cd's en kunstboeken.

Wa mokte gij?

Een boek, schilderijen, postkaartjes en een cd. Ik digitaliseer oude foto's en houd daarmee een facebookpagina over de school draaiende.

Wa doeget kriebelen?

De geur van terpentijn, een goei muziekske, een schone foto van lang geleden, het bureau waaraan ik werk: een mooie handgemaakte bureau uit 1925 waaraan alle directrices uit de honderdjarige geschiedenis hebben gezeten en gewerkt. Als ik een schuif opentrekt, vliegt de geur van lang geleden zo m'n atelier in.

Waar kunnen we a digitaal vinne?

Op facebook vind je het Francesco Archief en de pagina van Kinky Bing. Ook op YouTube vind mijn liedjes met de band: https://www.youtube.com/c/KinkyBing Op Instagram kan je mij terugvinden onder m'n eigen naam en ik ben ooit een blog begonnen met recensies over de boeken die ik lees: https://berts-literaire-blog.webnode.nl/